Om Bycyklen

Bycyklen er det officielle bycykelsystem i det danske hovedstadsområde, der udgør det fjerde ben i den kollektive transport. Formålet med systemet er at fremme grøn og sund transport samt at reducere trængsel og CO2-udslip.

Alle Bycyklerne er elcykler, og du kan leje dem fra mere end 130 Bycykelstationer fordelt over København, Frederiksberg og Rødovre. 46 af Bycykelstationerne ligger på DSB- og metrostationer, så du kan komme nemt til og fra andre offentlige transportmidler. 

Du kan også finde Bycyklerne i Rejseplanen, når du skal planlægge din næste rejse.

Elcyklerne kan bringe dig vidt omkring, og du må køre lige derhen, du vil, så længe du afleverer dem i en Bycykelstation, når din tur er slut. Cyklernes tophastighed er 23 kmt., herefter vil motoren slå fra. Et fuldt opladet batteri rækker normalt til omkring 25 kilometers kørsel.

For at leje en af elcyklerne skal du hente Bycyklen-appen, der findes både i Google Play og i App Store. Her vælger du den prismodel, der passer dit behov bedst og opretter en gratis Bycyklen-konto. 

Når du har oprettet din konto, kan appen vise dig vej til den nærmeste, ledige elcykel. Når du er fremme ved den, er det bare at starte turen. På vores FAQ side kan du få tips og tricks til at bruge de elektriske Bycykler før, under og efter din tur.

Bycyklen er non-profit, og ALT overskud fra Bycykelsystemet SKAL geninvesteres i grøn mobilitet. Det kan fx være flere Bycykler, bedre Bycykler, flere Bycykelstationer eller lavere brugerpriser.

I modsætning til, hvad mange tror, er elcykling i øvrigt aktiv transport, så kørsel på elcykel tæller med i det daglige motionsregnskab.

”Vi vil rigtigt gerne nedbryde de myter, at det er de gamle og dovne, der kører på elcykler. Den er et reelt alternativ til et passivt transportmiddel - nemlig bilen,” udtaler Gustav Friis, projektleder i Smart Mobilitet.

Læs mere om de politiske beslutninger bag Bycykelsystemet her.